Nieuws

Lening berekenen

Bereken de voor jou goedkoopste lening
Soort lening:
Bedrag:
 

Rente overzichten

Wij vergelijken o.a.

A-Krediet, A1B Krediet, ABN Amro ,AFAB , Amstelgeld, DEFAM , DHB , DFS, Directa, Freo, Geldlenen, Geldshop, HDV bank, ING, Interbank, Kredietconcurrent, Kredietdesk, Kruitvat, Lening makelaar, Moneyou, Nationale Nederlanden, Nederlandse Kredietmaatschappij, OHRA, Rabobank, RegioBank, Ribank, Royaal krediet, Santander en SNS Bank

  Volg de Lening Top 10 op Twitter  Home
afm

Nieuws over lenen

Landelijke lening
energiebesparing

Landelijke lening energiebesparing

Wie niet in aanmerking komt voor de duurzaamheidslening of stimuleringslening en toch voordelig wil lenen voor zonnepanelen kan mogelijk gebruik maken van de landelijke energiebespaarlening. De energiebespaarlening is een in heel Nederland bestaande lening die bedoeld is voor huiseigenaren die een duurzame investereing aan hun woning willen financieren. Je kunt dan denken aan de aanschaf van zonnepanelen, het isoleren van je woning of de aanschaf van bijvoorbeeld een HR ketel. Het gaat bij deze energiebesparende lening om een leenbedrag tussen de 2500 en 25000 euro. De rente die je voor deze lening moet betalen is wel iets hoger dan de rente die je voor een duurzaamheidslening of stimuleringslening zou moeten betalen maar ligt tussen de 2,9% (tot 5000 euro) en 3,3% (tot 25000 euro) wel lager dan wanneer je hiervoor een persoonlijke lening zou afsluiten (Peildatum rentepercentages februari 2015).
Bij de zogenaamde energiebespaarlening los je direct af en voor het afsluiten hoef je niet naar de notaris. Een ander voordeel van de energiebespaarlening is dat de rente aftrekbaar is waardoor deze netto dus nog lager uitvalt. De aanvraag van deze landelijke energiebesparende lening loopt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Zij toetsen of het afsluiten van de lening verantwoord is.
Wie via zijn gemeente dus niet in aanmerking komt voor de duurzaamheidslening of stimuleringslening kan met de energiebespaarlening dus toch voordelig geld lenen voor duurzame investeringen.

11 maart 2015

Home    |    Bronnen   |    Contact    |    Disclaimer & Privacy    |    Nieuws    |    Over onsCopyright © 2016 Lening Top 10