Nieuws

Lening berekenen

Bereken de voor jou goedkoopste lening
Soort lening:
Bedrag:
 

Rente overzichten

Wij vergelijken o.a.

A-Krediet, A1B Krediet, ABN Amro ,AFAB , Amstelgeld, DEFAM , DHB , DFS, Directa, Freo, Geldlenen, Geldshop, HDV bank, ING, Interbank, Kredietconcurrent, Kredietdesk, Kruitvat, Lening makelaar, Moneyou, Nationale Nederlanden, Nederlandse Kredietmaatschappij, OHRA, Rabobank, RegioBank, Ribank, Royaal krediet, Santander en SNS Bank

  Volg de Lening Top 10 op Twitter  Home
afm

Nieuws over lenen

Lening voor
verbouwing

Geld lenen voor verbouwing

Wie geld wil lenen voor de verbouwing van zijn woning heeft verschillende mogelijkheden. Je kunt er voor kiezen om de verbouwing met een hypotheek of met een lening te financieren. Beide mogelijkheden hebben voor en nadelen. We zullen hier een aantal voordelen en nadelen onder elkaar zetten.
Hypotheek voor financiering van een verbouwing.
Wanneer je bij het afsluiten van je hypotheek een hoger bedrag hebt laten inschrijven dan je nodig had dan kan dit een voordelige optie zijn. Als je dit destijds niet hebt laten doen en je er voor kiest om de verbouwing met een hypotheek te financieren zal je een nieuwe tweede hypotheek moeten afsluiten of je huidige hypotheek moeten laten verhogen. Uiteraard kijkt de hypotheekverstrekker of je dit financieel verantwoord is en of je woning wel voldoende waard is. In beide gevallen brengt dit kosten met zich mee. Denk hierbij aan kosten voor je hypotheekadviseur, taxatie en notaris. Voordelen hypotheek: lage rente, nadelen: hoge kosten en lange aflossingsduur.
Lening afsluiten voor financiering verbouwing.
Je kunt ook door het afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet je verbouwing financieren. In dit geval betaal je vaak een iets hogere rente dan bij het afsluiten van een hypotheek, Wanneer je zou kiezen voor een persoonlijke lening dan betaal je doorgaans nog iets meer rente dan wanneer je kiest voor een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening biedt echter wel een aantrekkelijk voordeel als je gaat verbouwen, want je mag in bepaalde gevallen namelijk de rente aftrekken. Bij een doorlopend krediet mag dat niet. Ook als we kijken naar de looptijd van de lening biedt een persoonlijke lening voordeel ten opzichte van hypotheek of doorlopend krediet. Een persoonlijke zal namelijk in maximaal 10 jaar worden afgelost, bij een hypotheek kan je maximaal 30 jaar afbetalen aan de kosten van de verbouwing en bij een doorlopend krediet geldt er nauwelijks een einddatum. Voordelen: snel afsluiten, snelle aflossing, nadelen: (iets) hogere rente.
Waar veel consumenten er voor kiezen om voor een verbouwing een tweede hypotheek af te sluiten is dat dus lang niet altijd de voordeligste optie. Zeker niet wanneer het om een relatief klein bedrag, bijvoorbeeld 10.000 euro, gaat. Maak zelf maar eens een goede vergelijking voor een lening en een hypotheek en bekijk de mogelijkheden voor jou!

11 februari 2015

Home    |    Bronnen   |    Contact    |    Disclaimer & Privacy    |    Nieuws    |    Over onsCopyright © 2016 Lening Top 10