Nieuws

Lening berekenen

Bereken de voor jou goedkoopste lening
Soort lening:
Bedrag:
 

Rente overzichten

Wij vergelijken o.a.

A-Krediet, A1B Krediet, ABN Amro ,AFAB , Amstelgeld, DEFAM , DHB , DFS, Directa, Freo, Geldlenen, Geldshop, HDV bank, ING, Interbank, Kredietconcurrent, Kredietdesk, Kruitvat, Lening makelaar, Moneyou, Nationale Nederlanden, Nederlandse Kredietmaatschappij, OHRA, Rabobank, RegioBank, Ribank, Royaal krediet, Santander en SNS Bank

  Volg de Lening Top 10 op Twitter  Home
afm

Nieuws over lenen

Energiebesparende
lening

Weinig animo voor energiebesparende lening

 

Er lijkt in Nederland tot nu toe weinig animo voor het afsluiten van de energiebesparende lening, ook wel Duurzaamheidslening genoemd. In de eerste 5 maanden van dit jaar zijn er namelijk pas 441 leningen aangevraagd en slechts 217 energiebesparing leningen verstrekt. In totaal is er nu voor ruim 5 miljoen euro aan energiebesparende leningen verstrek. Dit blijkt uit cijfers van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Er is echter door het Energieakkoord, dat vorig jaar werd gesloten, 300 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het Energiebespaarfonds. De inmiddels verstrekte 5 miljoen euro is dus nog geen 2 procent van het totaal te besteden bedrag aan energiebesparende leningen.
Consumenten kunnen de Duurzaamheidslening gebruiken om energiebesparende maatregelen in hun huis te financieren. Het voordeel van de lening is dat de rente en aflossing van de lening gefinancierd kunnen worden uit de energiebesparing die de huishoudens met deze duurzame verbeteringen behalen.
Volgens het ministerie is er rekening gehouden met de trage start van de duurzaamheidslening. Het ministerie rekent er echter op dat de animo voor deze leningen binnenkort zal gaan toenemen. Om de bekendheid en populariteit van deze duurzame leningen te vergroten is de overheid inmiddels een reclamecampagne gestart.

25 juni 2014

Home    |    Bronnen   |    Contact    |    Disclaimer & Privacy    |    Nieuws    |    Over onsCopyright © 2016 Lening Top 10