Nieuws

Lening berekenen

Bereken de voor jou goedkoopste lening
Soort lening:
Bedrag:
 

Rente overzichten

Wij vergelijken o.a.

A-Krediet, A1B Krediet, ABN Amro ,AFAB , Amstelgeld, DEFAM , DHB , DFS, Directa, Freo, Geldlenen, Geldshop, HDV bank, ING, Interbank, Kredietconcurrent, Kredietdesk, Kruitvat, Lening makelaar, Moneyou, Nationale Nederlanden, Nederlandse Kredietmaatschappij, OHRA, Rabobank, RegioBank, Ribank, Royaal krediet, Santander en SNS Bank

  Volg de Lening Top 10 op Twitter  Home
afm

Nieuws over lenen

Uitleg WOZ krediet

Wat is WOZ krediet

 

Het WOZ krediet is een kredietvorm dat al langere tijd bestaat en eigenlijk in het leven is geroepen om huiseigenaren een voordelige manier te bieden om extra geld te lenen zonder daarvoor naar een notaris te hoeven stappen. Het afsluiten van een WOZ krediet kan ook een stuk voordeliger zijn dan het afsluiten van een tweede hypotheek. De besparing van het afsluiten van een WOZ krediet ten opzichte van een tweede hypotheek ligt dan vooral op de (afsluit) kosten.
Het WOZ krediet heeft veel kenmerken van een doorlopend krediet. Veel vrijheid, lage rente, eenvoudig af te sluiten, flexibele aflossingsplicht. Het grote verschil met een doorlopend krediet is eigenlijk dat de kredietverstrekker bij het afsluiten van een WOZ krediet kijkt naar de overwaarde van de eigen woning. Dit geeft de kredietverstrekker namelijk een bepaalde garantie dat het aan jou geleende geld ook weer terugbetaald kan worden.
Sinds het begin van de economische crisis zijn veel kredietverstrekkers echter wat voorzichtiger geworden bij het verstrekken van een WOZ krediet. De huizenprijzen daalden en veel huizenbezitters zagen hun overwaarde slinken. Inmiddels lijkt de huizenmarkt zich weer te herstellen en lijkt de verkoop van WOZ kredieten weer langzaam toe te nemen. Ondanks de opleving van de huizenmarkt lijkt het WOZ krediet toch aan populariteit te hebben ingeboet. Door de nieuwe regelgeving ten aanzien van de hypotheekaftrek is de rente die je moet betalen over een WOZ krediet meestal niet meer aftrekbaar van de (inkomsten)belasting. Dat komt o.a. omdat je bij een WOZ krediet niet voldoet aan de eis van een annuitaire aflossing op de woningschuld.
Toch hoeven we het WOZ krediet nog niet helemaal af te schrijven. Een WOZ krediet kent namelijk nog steeds veel voordelen. Zo is de rente die je moet betalen over een WOZ krediet een van de laagste rentes in de markt en is het afsluiten relatief eenvoudig en goedkoop. Als je dat vergelijkt met het afsluiten van een tweede hypotheek, kan het (mits de te lenen som niet te hoog is) voordeliger zijn om een WOZ krediet af te sluiten dan om alle kosten te maken om een 2e hypotheek af te sluiten.
Ook voor huizenbezitters die in aanmerking komen voor een WOZ krediet en het geld helemaal niet willen gebruiken voor de woning kan het voordelig zijn om een WOZ krediet af te sluiten. De rente die zij moeten betalen is namelijk erg laag en deze kredietvorm biedt veel vrijheid voor opname en aflossen.

26 november 2014

Home    |    Bronnen   |    Contact    |    Disclaimer & Privacy    |    Nieuws    |    Over onsCopyright © 2016 Lening Top 10