Nieuws

Lening berekenen

Bereken de voor jou goedkoopste lening
Soort lening:
Bedrag:
 

Rente overzichten

Wij vergelijken o.a.

A-Krediet, A1B Krediet, ABN Amro ,AFAB , Amstelgeld, DEFAM , DHB , DFS, Directa, Freo, Geldlenen, Geldshop, HDV bank, ING, Interbank, Kredietconcurrent, Kredietdesk, Kruitvat, Lening makelaar, Moneyou, Nationale Nederlanden, Nederlandse Kredietmaatschappij, OHRA, Rabobank, RegioBank, Ribank, Royaal krediet, Santander en SNS Bank

  Volg de Lening Top 10 op Twitter  Home
afm

Nieuws over lenen

Voorzichtiger
met lening

Voorzichtig met lening

 

De consumenten in Nederland zijn voorzichtiger geworden met het afsluiten van een lening. Dat blijkt uit recente cijfers van het Bureau Krediet Registratie (BKR). Het aantal consumenten dat een nieuwe lening heeft afgesloten in de afgelopen 6 maanden is namelijk aanzienlijk gedaald.
Daar staat helaas wel tegenover dat het aantal mensen dat een betalingsachterstand heeft opgelopen juist weer is toegenomen. Uit de Kredietbarometer van het BKR blijkt namelijk dat het aantal consumenten met een betalingsachterstand in de laatste 6 maanden met 20.000 is toegenomen. In totaal kampen op dit moment ongeveer 740.00 consumenten met een betalingsachterstand. Vooral door echtscheiding en werkloosheid is het aantal consumenten met een betalingsprobleem toegenomen.
Als we kijken naar het (extra) aflossen op leningen en hypotheken blijkt uit de cijfers van het BKR dat het aantal consumenten dat hun lopende lening aflost te zijn afgenomen, maar blijkt het aantal extra hypotheekaflossingen juist te zijn toegenomen. Uiteindelijk lost ruim 91 procent van de consumenten de lening wel op tijd af.
Het BKR verwacht, ondanks alle positieve signalen over het herstel van de Nederlandse economie, dat het aantal betalingsachterstanden ook in de komende 6 maanden nog licht zal toenemen. Ook ten aanzien van het afsluiten van nieuwe leningen is de voorspelling dat consumenten de komende tijd voorzichtiger zullen blijven waardoor er geen stijging in het aantal nieuwe leningen valt te verwachten.

29 januari 2014

Home    |    Bronnen   |    Contact    |    Disclaimer & Privacy    |    Nieuws    |    Over onsCopyright © 2016 Lening Top 10