Nieuws

Lening berekenen

Bereken de voor jou goedkoopste lening
Soort lening:
Bedrag:
 

Rente overzichten

Wij vergelijken o.a.

A-Krediet, A1B Krediet, ABN Amro ,AFAB , Amstelgeld, DEFAM , DHB , DFS, Directa, Freo, Geldlenen, Geldshop, HDV bank, ING, Interbank, Kredietconcurrent, Kredietdesk, Kruitvat, Lening makelaar, Moneyou, Nationale Nederlanden, Nederlandse Kredietmaatschappij, OHRA, Rabobank, RegioBank, Ribank, Royaal krediet, Santander en SNS Bank

  Volg de Lening Top 10 op Twitter  Home
afm

Nieuws over lenen

Rente stijging
personeelslening

Stijging rente lening personeel

 

Met ingang van 1 januari 2014 is de minimale rente die werkgevers over een personeelslening moeten rekenen verhoogd van 3 naar 4 procent. Hoewel de leningrente op een personeelslening nog steeds lager is dan de laagste rente die je kunt krijgen bij een commerciële kredietverstrekker is het lenen bij je werkgever hierdoor wel een stuk minder aantrekkelijk geworden. Waarom de overheid deze renteverhoging voor leningen aan personeel heeft doorgevoerd is wel duidelijk. De rente verhoging zal namelijk voor extra inkomsten voor de schatkist gaan zorgen.
Volgens de belastingdienst kan een werknemer die een geldlening van zijn werkgever krijgt hier financieel voordeel uit halen. Deze werknemer hoeft namelijk geen lening af te sluiten bij een commerciële bank of kredietinstelling waar een aanzienlijk hogere rente voor de lening betaald zou moeten worden. Om dit voordeel te beperken heeft de overheid bepaald dat de werknemer over deze lening minimaal de daarvoor gestelde normrente zal moeten betalen. Het rentevoordeel dat de werknemer geniet door zijn lening zal doorgaans bij het loon worden opgeteld en vervolgens normaal belast worden. Deze normrente was in 2013 nog 3%, maar is met ingang van 2014 dus verhoogd naar 4%.
Er zijn echter, ook in 2014, nog gevallen waarbij het rentevoordeel van de personeelslening onbelast kan blijven of op nihil gewaardeerd kan worden. Hiervan kan bijvoorbeeld (onder bepaalde voorwaarden) sprake zijn als de werknemer de lening zou gebruiken voor de aanschaf of het onderhoud van de eigen woning of wanneer de lening gebruikt wordt voor de aanschaf van een (elektrische) fiets. Voor meer informatie over deze specifieke gevallen waarbij de rente op een personeelslening toch onbelast kan blijven verwijzen wij u graag door naar de site van de belastingdienst.

9 januari 2014

Home    |    Bronnen   |    Contact    |    Disclaimer & Privacy    |    Nieuws    |    Over onsCopyright © 2016 Lening Top 10