Nieuws

Lening berekenen

Bereken de voor jou goedkoopste lening
Soort lening:
Bedrag:
 

Rente overzichten

Wij vergelijken o.a.

A-Krediet, A1B Krediet, ABN Amro ,AFAB , Amstelgeld, DEFAM , DHB , DFS, Directa, Freo, Geldlenen, Geldshop, HDV bank, ING, Interbank, Kredietconcurrent, Kredietdesk, Kruitvat, Lening makelaar, Moneyou, Nationale Nederlanden, Nederlandse Kredietmaatschappij, OHRA, Rabobank, RegioBank, Ribank, Royaal krediet, Santander en SNS Bank

  Volg de Lening Top 10 op Twitter  Home
afm

Nieuws over lenen

Lening slim aflossen

Slim aflossen lening

 

Het opbouwen van schulden door het afsluiten van een lening, het betalen met een creditcard of rood staan op je betaalrekening is eenvoudiger dan het uiteindelijk weer terugbetalen van opgebouwde schulden. Wie niet oppast, bouwt sluipenderwijs meer schulden op dan gepland en het wordt pas echt vervelend als er betalingsachterstanden gaan ontstaan op je schulden en andere betalingsverplichtingen als huur, hypotheek, ziektekostenverzekering of gas water licht.
De voorzitter van de NVVK, de brancheorganisatie voor schuldhulpverleners, gaf daarom onlangs tips over hoe je slim je schulden kunt aflossen. Een aantal van deze tips zullen we hier noemen.
Stel je prioriteiten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een overzicht van je schulden te maken en je vervolgens bij elke schuld af te vragen wat gebeurt er als je niet op korte termijn betaalt en hoe hoog is de rente is die je moet betalen.
Welke schulden eerst betalen. Volgens de voorzitter van de NVVK, Joke de Kock, moet je beginnen met de schulden die betrekking hebben op het dak boven je hoofd, zoals de huurschuld of hypotheekschuld. Verder moet ook voorrang gegeven worden aan rekeningen voor water, gas en licht en moet de zorgpremie voldaan worden. Als je namelijk meer dan zes maanden de zorgpremie niet betaalt dan houdt Zorginstituut Nederland de premie in op je inkomen en moet je 30 procent extra betalen tot de premieachterstand weg is.
Als deze schuldeisers met de hoogste prioriteit zijn afbetaald wordt het tijd om alle andere nog openstaande schulden nader te bekijken en af te lossen. Let hierbij ook op de rente en kosten die de schuld of betalingsachterstand met zich mee brengt. Zo is bijvoorbeeld de rente op een creditcard schuld of postorderkrediet vaak hoger dan de rente die je moet betalen voor een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Het aflossen van dure leningen verdient dan ook de voorkeur boven het aflossen van goedkopere leningen. In bepaalde gevallen kan het samenvoegen van leningen ook nog tot een kostenbesparing leiden omdat de rente die je moet betalen voor een hoger leenbedrag vaak lager is dan de rente op kleinere leningen en kredieten.
Tenslotte geeft het Nibud nog de tip dat tegelijkertijd sparen en aflossen van leningen vaak niet het meest voordelig is. De spaarrente is op dit moment een stuk lager dan de rente die je betaalt voor een lening of krediet. Het versneld aflossen dient vaak dan ook de voorkeur boven het extra sparen.

30 juli 2014

Home    |    Bronnen   |    Contact    |    Disclaimer & Privacy    |    Nieuws    |    Over onsCopyright © 2016 Lening Top 10