Nieuws

Lening berekenen

Bereken de voor jou goedkoopste lening
Soort lening:
Bedrag:
 

Rente overzichten

Wij vergelijken o.a.

A-Krediet, A1B Krediet, ABN Amro ,AFAB , Amstelgeld, DEFAM , DHB , DFS, Directa, Freo, Geldlenen, Geldshop, HDV bank, ING, Interbank, Kredietconcurrent, Kredietdesk, Kruitvat, Lening makelaar, Moneyou, Nationale Nederlanden, Nederlandse Kredietmaatschappij, OHRA, Rabobank, RegioBank, Ribank, Royaal krediet, Santander en SNS Bank

  Volg de Lening Top 10 op Twitter  Home
afm

Nieuws over lenen

Autoschade lening

Lening voor herstel autoschade

 

Wie schade aan zijn auto heeft en niet over voldoende financiële middelen beschikt om dit te laten herstellen kan hier sinds kort een speciale lening voor afsluiten. Deze lening, die ook wel wordt aangeduid als schadeherstel krediet of schadeherstel lening, is een leenvorm speciaal bedoeld voor consumenten die onverzekerde schade aan hun auto, caravan, camper of motorfiets willen financieren.
De lening is een initiatief van een autoschadeherstelbedrijf in Raalte dat regelmatig klanten over de vloer krijgt die WA verzekerd zijn, waardoor de schade aan hun voertuig in bepaalde gevallen niet verzekerd is. Om niet zelf betalingsregelingen te hoeven treffen heeft dit bedrijf getracht hier een oplossing voor te vinden. In samenwerking met een financiële dienstverlener is het concept Schadelease (schadeherstel op krediet) ontstaan. Het aanvragen van een schadeherstel lening of Schadelease werkt als volgt. De leningaanvraag wordt gedaan bij het schadeherstelbedrijf. Nadat de klant door de kredietverstrekker is gecontroleerd op kredietwaardigheid maakt de kredietverstrekker het schadebedrag over naar het herstelbedrijf zodat de schade zo snel mogelijk hersteld kan worden. Voor dat het herstel plaatsvind zal er echter wel eerst met de klant een overeenkomst worden gesloten voor het terugbetalen van de lening. Het voordeel van deze schadelening is dat de aanvrager niet eerst zelf bij verschillende kredietverstrekkers een offerte hoeft op te vragen waardoor de aanvraag snel kan worden afgehandeld. De rente die op dit moment betaald moet worden over dit schadekrediet of over deze Schadelease regeling is ons helaas niet bekend. De tarieven zullen waarschijnlijk afhankelijk zijn van de hoogte van de lening en de looptijd, maar is dus lastig te vergelijken met de rente die andere kredietverstrekkers hiervoor zullen vragen.
Er zijn in Nederland inmiddels al meerdere schadeherstelbedrijven die werken met het Schadelease concept en waar je een schadekrediet kunt afsluiten. Toch is het bij het merendeel van de schadeherstel bedrijven nog niet mogelijk om deze lening af te sluiten. Consumenten met ongedekte voertuigschade die niet over de financiële middelen beschikken deze te laten herstellen, zullen dus nog steeds zelf op zoek moeten naar een voordelige kredietverstrekker die hen het schadebedrag willen lenen.

10 december 2014

Home    |    Bronnen   |    Contact    |    Disclaimer & Privacy    |    Nieuws    |    Over onsCopyright © 2016 Lening Top 10