Nieuws

Lening berekenen

Bereken de voor jou goedkoopste lening
Soort lening:
Bedrag:
 

Rente overzichten

Wij vergelijken o.a.

A-Krediet, A1B Krediet, ABN Amro ,AFAB , Amstelgeld, DEFAM , DHB , DFS, Directa, Freo, Geldlenen, Geldshop, HDV bank, ING, Interbank, Kredietconcurrent, Kredietdesk, Kruitvat, Lening makelaar, Moneyou, Nationale Nederlanden, Nederlandse Kredietmaatschappij, OHRA, Rabobank, RegioBank, Ribank, Royaal krediet, Santander en SNS Bank

  Volg de Lening Top 10 op Twitter  Home
afm

Nieuws over lenen

Caravan lening

Lening voor caravan

 

De zomer zit er weer aan te komen dus voor veel mensen weer de tijd om een (nieuwe) caravan te kopen. Niet iedereen heeft echter voldoende spaargeld om een nieuwe caravan zelf te kunnen financieren dus veel consumenten zijn aangewezen op het afsluiten van een lening om de aanschaf van een caravan te kunnen bekostigen. Het is echter wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden voor je een lening gaat afsluiten voor een caravan. Je hebt namelijk caravans in verschillende prijsklassen en het is dus van belang dat je eerst bepaald wat je wilt, wat je zelf kunt en wilt financieren en hoeveel je eventueel kunt lenen. Een ander belangrijk punt bij het afsluiten van een lening voor een caravan is het type lening. Je moet er bij het afsluiten van een lening namelijk rekening mee houden dat een caravan maar een bepaalde tijd meegaat. Vaak zie je dat na een bepaald aantal jaar je eisen veranderen, waardoor je de caravan zult willen inruilen of om andere reden van de hand doet. Dan hebben we het nog niet eens over mogelijke schade of voortijdig total-loss verklaring door een bijvoorbeeld een ongeval. Het laatste wat je dan wilt is dat je nog moet afbetalen aan een lening voor een caravan die allang niet meer in je bezit is. Een lening met een vooraf gestelde looptijd en vooraf bepaalde aflossing (maandlast) dient vaak dan ook de voorkeur. Let bij het bepalen van de looptijd dan dus wel op de te verwachten gebruiksduur van de caravan, kies bijvoorbeeld dus voor een looptijd van maximaal 5 jaar.
Wanneer je een lening wilt afsluiten voor de aanschaf van een caravan is het ook aan te raden om hierbij een caravanverzekering af te sluiten die je in ieder geval dekt tegen schade en diefstal.
Er zijn inmiddels een aantal kredietverstrekkers die speciale leningen aanbieden voor het aanschaffen van een caravan. Deze leenvorm wordt ook wel een caravanlening genoemd. Meestal is deze caravanlening gebaseerd op een vaste looptijd en een vaste aflossing. De voorwaarden van deze zogenaamde caravanlening kunnen verschillen per kredietverstrekker. Neem dus altijd voor je een lening voor je caravan gaat afsluiten even goed de voorwaarden door. Vraag desnoods meerder offertes bij meerdere kredietverstrekkers op en kijk wat er mogelijk is aan leningen voor een caravan. Het opvragen van een offerte is namelijk altijd vrijblijvend en biedt je de mogelijkheid om goed te vergelijken.

22 mei 2014

Home    |    Bronnen   |    Contact    |    Disclaimer & Privacy    |    Nieuws    |    Over onsCopyright © 2016 Lening Top 10