Nieuws

Lening berekenen

Bereken de voor jou goedkoopste lening
Soort lening:
Bedrag:
 

Rente overzichten

Wij vergelijken o.a.

A-Krediet, A1B Krediet, ABN Amro ,AFAB , Amstelgeld, DEFAM , DHB , DFS, Directa, Freo, Geldlenen, Geldshop, HDV bank, ING, Interbank, Kredietconcurrent, Kredietdesk, Kruitvat, Lening makelaar, Moneyou, Nationale Nederlanden, Nederlandse Kredietmaatschappij, OHRA, Rabobank, RegioBank, Ribank, Royaal krediet, Santander en SNS Bank

  Volg de Lening Top 10 op Twitter  Home
afm

Nieuws over lenen

Rente lening
blijft gelijk

Leningrente blijft gelijk

 

We hebben in de laatste twee jaar een duidelijke daling gezien van de rente op de geld- en kapitaalmarkten, maar de rente die consumenten betalen voor een lening is in de afgelopen twee jaar nagenoeg gelijk gebleven. Opvallend genoeg is het zelfs zo dat de grootste banken in Nederland, die tegen het gunstigste tarief geld kunnen lenen, de hoogste leenrente hanteren voor consumenten die een lening willen afsluiten. Het voordeel van het inkopen tegen een lage rente op de kapitaalmarkt en de daling van de rente die in de afgelopen jaren heeft plaats gevonden, worden dus blijkbaar niet doorgerekend aan de klant. Waarom dit zo is daar kunnen we helaas alleen maar naar gissen. Waarschijnlijk zijn het gebrek aan concurrentie en de strengere kapitaaleisen hier van invloed op.
Toch blijven wij het wonderbaarlijk vinden dat nog bijna 80 procent van alle leningen en kredieten verstrekt wordt door de drie grote banken in Nederland, te weten de ABN AMRO, ING en Rabobank. Dit terwijl de rente die zij rekenen voor een persoonlijke lening minimaal 2,5% en voor een doorlopend krediet zelfs minimaal 3% hoger ligt dan wanneer je dezelfde lening bij een kleinere kredietverstrekker zou afsluiten.
Op een lening van 10.000 euro betaal je bij de grote drie banken dus al snel ongeveer 300 euro per jaar meer aan rente dan bij een andere kredietverstrekker. Waarschijnlijk zijn we zelf dus ook deels schuldig aan het feit dat de drie grootste kredietverstrekkers rente daling van de afgelopen paar jaar niet door berekenen aan hun klanten. Zolang als consumenten er zelf niet voor zorgen dat de concurrentie tussen kredietverstrekkers vergroot wordt, omdat we toch wel onze leningen bij de grote drie banken blijven afsluiten zal hier waarschijnlijk ook niet veel aan gaan veranderen.

12 maart 2014

Home    |    Bronnen   |    Contact    |    Disclaimer & Privacy    |    Nieuws    |    Over onsCopyright © 2016 Lening Top 10