Nieuws

Lening berekenen

Bereken de voor jou goedkoopste lening
Soort lening:
Bedrag:
 

Rente overzichten

Wij vergelijken o.a.

A-Krediet, A1B Krediet, ABN Amro ,AFAB , Amstelgeld, DEFAM , DHB , DFS, Directa, Freo, Geldlenen, Geldshop, HDV bank, ING, Interbank, Kredietconcurrent, Kredietdesk, Kruitvat, Lening makelaar, Moneyou, Nationale Nederlanden, Nederlandse Kredietmaatschappij, OHRA, Rabobank, RegioBank, Ribank, Royaal krediet, Santander en SNS Bank

  Volg de Lening Top 10 op Twitter  Home
afm

Nieuws over lenen

Leningen vergelijken

Leningen te weinig vergeleken

 

Bij het afsluiten van een lening worden er nauwelijks leningen met elkaar vergeleken. Dit heeft niet alleen tot gevold dat veel consumenten te veel geld betalen voor hun lening, maar ook dat de kredietverstrekkers maar weinig concurrentie ondervinden.
Dat maar weinig consumenten leningen vergelijken is opvallend te noemen, omdat bij het afsluiten van verzekeringen en hypotheken de meest mensen juist wel eerst goed alle prijzen en rentes vergelijken. Waarom veel consumenten leningen nauwelijks vergelijken is ook niet helemaal duidelijk. Vooralsnog wordt aangenomen dat de meeste consumenten voor het afsluiten van een lening nog steeds bij hun huisbank aankloppen. Zij kiezen hierbij voor veiligheid en zijn bereid hier een hoge(re) rente voor te betalen. Veel consumenten zijn ook niet bekend met de online kredietverstrekkers en zijn mede door het DSB debacle mogelijk ook voorzichtiger geworden bij de keuze van hun kredietverstrekker. Op zich is dit jammer, omdat veel online kredietverstrekkers dochterondernemingen zijn van bekende banken. Bovendien bieden zij in bijna alle gevallen een lagere rente dan de moederbank. Neem nu bijvoorbeeld online kredietverstrekker Freo. Freo is een dochteronderneming van de Rabobank, maar biedt een beduidend lagere rente bij het afsluiten van een lening. Het verschil kan in het geval van Freo en de Rabobank oplopen tot meer dan 3%. Als we dit terugvertalen naar kosten betekent dit dus dat op een lening van 15.000 euro je bij de Rabobank tot 500 euro per jaar meer betaalt dan wanneer je deze lening bij dochteronderneming Freo had afgesloten.
Uit onderzoek blijkt dan ook dat over het merendeel van de leningen dat is afgesloten een te hoge rente wordt betaald. Gelukkig is dit eenvoudig te voorkomen. In onze top 10 vindt je altijd de voordeligste kredietverstrekkers van Nederland dus doe daar je voordeel mee.

2 juli 2014

Home    |    Bronnen   |    Contact    |    Disclaimer & Privacy    |    Nieuws    |    Over onsCopyright © 2016 Lening Top 10