Nieuws

Lening berekenen

Bereken de voor jou goedkoopste lening
Soort lening:
Bedrag:
 

Rente overzichten

Wij vergelijken o.a.

A-Krediet, A1B Krediet, ABN Amro ,AFAB , Amstelgeld, DEFAM , DHB , DFS, Directa, Freo, Geldlenen, Geldshop, HDV bank, ING, Interbank, Kredietconcurrent, Kredietdesk, Kruitvat, Lening makelaar, Moneyou, Nationale Nederlanden, Nederlandse Kredietmaatschappij, OHRA, Rabobank, RegioBank, Ribank, Royaal krediet, Santander en SNS Bank

  Volg de Lening Top 10 op Twitter  Home
afm

Nieuws over lenen

Korting op MKB lening

Korting op lening MKB

 

Ondernemers uit het MKB krijgen korting op de afsluitkosten wanneer zij bij hun bank een lening afsluiten die via de ECB gefinancierd wordt. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft om de kredietverlening aan het MKB weer aan te jagen extra geld tegen een korting beschikbaar gesteld. De bedoeling is dat de banken dit voordeel aan hun zakelijke klanten doorberekenen.
Een aantal banken, waaronder bijvoorbeeld de ABN Amro bank, heeft tegen dit voordelige tarief van 0,15% geld geleend van de ECB. %. Hoeveel de bank exact geleend heeft is niet bekend maar het zou gaan om een substantieel bedrag. Een woordvoerder van de ABN Amro verklaarde onlangs dat zij het geld geleend hebben met de bedoeling het voordeel snel door te geven aan zakelijke klanten.
Zoals het er nu naar uitziet heeft de korting vooral betrekking op de afsluitkosten van de zakelijke lening en is dus niet direct van invloed op de hoogte van de rente. Veel bedrijven zien de kosten voor het afsluiten van een zakelijke lening waarschijnlijk op dit moment niet als het grootste probleem. Toch hoopt de ECB op met deze korting een impuls geven aan investeringen en de economie van haar lidstaten te stimuleren.

12 november 2014

Home    |    Bronnen   |    Contact    |    Disclaimer & Privacy    |    Nieuws    |    Over onsCopyright © 2016 Lening Top 10