Nieuws

Lening berekenen

Bereken de voor jou goedkoopste lening
Soort lening:
Bedrag:
 

Rente overzichten

Wij vergelijken o.a.

A-Krediet, A1B Krediet, ABN Amro ,AFAB , Amstelgeld, DEFAM , DHB , DFS, Directa, Freo, Geldlenen, Geldshop, HDV bank, ING, Interbank, Kredietconcurrent, Kredietdesk, Kruitvat, Lening makelaar, Moneyou, Nationale Nederlanden, Nederlandse Kredietmaatschappij, OHRA, Rabobank, RegioBank, Ribank, Royaal krediet, Santander en SNS Bank

  Volg de Lening Top 10 op Twitter  Home
afm

Nieuws over lenen

Jongeren lenen weinig

Jongeren lenen weinig maar hebben wel schulden

 

Jongeren lenen nauwelijks geld maar blijken wel steeds vaker betalingsachterstanden en schulden te hebben. Zo blijkt bijvoorbeeld één op de vijf jongeren tussen de 18 en 24 jaar meer dan 2500 euro aan betalingsachterstanden te hebben opgelopen. Vooral betalingsachterstanden bij de zorgverzekeraar en belastingdienst staan hoog op de lijst van schuldeisers bij jongeren.
Dit blijkt allemaal uit een rapport dat is opgesteld door het Nibud naar aanleiding van een grootschalig onderzoek naar jongeren en geld. Het Nibud vind de uitkomsten van dit rapport schokkend en vindt een dergelijke start van de financiële verantwoordelijkheid onder jongeren zorgwekkend.
Als het gaat om het leengedrag van jongeren zien we dat met name jongeren onder de 18 jaar nog nauwelijks geld lenen. Als zij al geld lenen dan gaat het om kleine bedragen, gemiddeld zo’n 3 euro. Als we kijken naar een leeftijdscategorie hoger (vanaf 18 jaar) dan zien we dat bijna een kwart van de jongeren (23%) wel een lening hebben in de vorm van een studielening (en dus ook een studieschuld). Buiten de studielening heeft ongeveer 17% van de jongeren boven de 18 jaar ook nog een lening afgesloten bij hun bank of andere kredietverstrekker of hebben zij geld geleend bij hun familie.
Het Nibud vindt het zorgwekkend dat jongeren zich op zo'n jonge leeftijd al in de schulden steken. De jongeren die zelf schulden hebben zien echter vaak hun lening en of betalingsachterstanden niet als schuld. Volgens het Nibud wordt het dan ook hoog tijd om jongeren bewuster te maken van wat lenen is en wat het maken van schulden voor gevolgen kan hebben. Dit zou moeten gebeuren door jongeren tussen de 15 en 17 jaar goed voor te lichten over hun geldzaken en jongeren vanaf 18 jaar meer uitleg te geven over hun financiële verantwoordelijkheden.

30 september 2014

Home    |    Bronnen   |    Contact    |    Disclaimer & Privacy    |    Nieuws    |    Over onsCopyright © 2016 Lening Top 10