Nieuws

Lening berekenen

Bereken de voor jou goedkoopste lening
Soort lening:
Bedrag:
 

Rente overzichten

Wij vergelijken o.a.

A-Krediet, A1B Krediet, ABN Amro ,AFAB , Amstelgeld, DEFAM , DHB , DFS, Directa, Freo, Geldlenen, Geldshop, HDV bank, ING, Interbank, Kredietconcurrent, Kredietdesk, Kruitvat, Lening makelaar, Moneyou, Nationale Nederlanden, Nederlandse Kredietmaatschappij, OHRA, Rabobank, RegioBank, Ribank, Royaal krediet, Santander en SNS Bank

  Volg de Lening Top 10 op Twitter  Home
afm

Nieuws over lenen

Hogere lening
weer populair

Hogere lening populair

 

De Nederlandse huishoudens hebben in het eerste kwartaal van 2014 meer hogere leningen afgesloten dan in de voorgaande jaren. Het aantal leningen dat is afgesloten van 20.000 euro en hoger is in de laatste twee jaar namelijk met bijna 12 procent gestegen. Het aantal afgesloten leningen van meer dan 50.000 euro liet zelfs bijna een verdrievoudiging zien ten opzichte van twee jaar geleden. Waar in 2012 nog 2,6% van de leningen boven de 50.000 euro uitkwam is dit percentage in het eerste kwartaal van 2014 gestegen naar 7,6%. Dat blijkt tenminste uit onderzoek van Independer. In dit onderzoek werden ruim 180.000 kredieten vergeleken over het eerste kwartaal van 2012, 2013 en 2014.
Volgens dit onderzoek blijkt ook dat steeds meer consumenten kiezen voor persoonlijke lening in plaats van een doorlopend krediet of tweede hypothecaire lening. In 2012 koos iets meer dan de helft (57%) van de consumenten voor een persoonlijke lening en in 2014 is dat gestegen naar bijna 67%. Of deze stijging van 10% nu veroorzaakt wordt doordat consumenten graag meer zekerheid willen bij het afsluiten van een lening of dat de kredietverstrekkers meer in de richting sturen van een persoonlijke lening is niet helemaal duidelijk. Feit is wel, dat waar een aantal jaar gelden nog de flexibiliteit en vrijheid van aflossen centraal stonden bij de keuze van een lening, dit nu lijkt te veranderen naar zekerheid en veiligheid.
De reden waarom steeds meer consumenten besluiten om hogere bedragen te lenen lijkt veroorzaakt te worden omdat banken steeds minder bereid zijn om een tweede hypotheek te verstrekken. Huiseigenaren zoeken daardoor sneller naar alternatieven en het afsluiten van een lening blijkt dan vaak eenvoudiger te zijn dan het afsluiten van een tweede hypotheek. De rente die betaald moet worden over een lening is op dit moment (evenals de hypotheekrente) erg laag en wanneer de lening wordt gebruikt voor investeringen in de eigen woning is ook de betaalde leenrente meestal aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Aangezien veel banken op dit moment nog niet veel soepeler worden bij het verstrekken van tweede hypotheken is de verwachting dat het aantal hoge leningen dat consumenten afsluiten ook dit jaar nog wel eens verder zou kunnen gaan stijgen.

3 juni 2014

Home    |    Bronnen   |    Contact    |    Disclaimer & Privacy    |    Nieuws    |    Over onsCopyright © 2016 Lening Top 10