Nieuws

Lening berekenen

Bereken de voor jou goedkoopste lening
Soort lening:
Bedrag:
 

Rente overzichten

Wij vergelijken o.a.

A-Krediet, A1B Krediet, ABN Amro ,AFAB , Amstelgeld, DEFAM , DHB , DFS, Directa, Freo, Geldlenen, Geldshop, HDV bank, ING, Interbank, Kredietconcurrent, Kredietdesk, Kruitvat, Lening makelaar, Moneyou, Nationale Nederlanden, Nederlandse Kredietmaatschappij, OHRA, Rabobank, RegioBank, Ribank, Royaal krediet, Santander en SNS Bank

  Volg de Lening Top 10 op Twitter  Home
afm

Nieuws over lenen

Einde aan
promotie voor krediet

Geen promotie voor krediet

 

Het wordt binnenkort verboden om in Belgie ongevraagd een lening of krediet aan te bieden. Er bestond al een wet tegen het leuren met kredieten, maar binnenkort mag er ongevraagd ook geen krediet via email, telefoon of per post meer worden aangeboden. Ook zogenaamde promoties op producten waarmee een krediet wordt aangegaan, worden in Belgie niet langer toegestaan. Dit is allemaal geregeld in een nieuw wetsvoorstel, namelijk de wet op de Betalings- en kredietdiensten.
Behalve dat er strengere regels aan de promotie van leningen en kredieten zijn vastgelegd zijn ook de regels voor het afsluiten van een lening aangescherpt. Zo kunnen consumenten die meer dan 1000 euro achterlopen met de afbetaling op hun huidige krediet geen nieuw krediet afsluiten. Ook huishoudens die achterstallige betalingen op hun lening hebben van minder dan 1000 euro kunnen straks alleen nog onder bepaalde voorwaarden een nieuwe lening afsluiten.
Om kredietverstrekkers te controleren op de naleving van de nieuwe kredietregels zullen zogenaamde mystery shoppers worden ingezet. Hoe hoog de boetes zijn die worden opgelegd aan overtreders van de nieuwe leningregels is ons helaas niet bekend.

april 2014

Home    |    Bronnen   |    Contact    |    Disclaimer & Privacy    |    Nieuws    |    Over onsCopyright © 2016 Lening Top 10