Nieuws

Lening berekenen

Bereken de voor jou goedkoopste lening
Soort lening:
Bedrag:
 

Rente overzichten

Wij vergelijken o.a.

A-Krediet, A1B Krediet, ABN Amro ,AFAB , Amstelgeld, DEFAM , DHB , DFS, Directa, Freo, Geldlenen, Geldshop, HDV bank, ING, Interbank, Kredietconcurrent, Kredietdesk, Kruitvat, Lening makelaar, Moneyou, Nationale Nederlanden, Nederlandse Kredietmaatschappij, OHRA, Rabobank, RegioBank, Ribank, Royaal krediet, Santander en SNS Bank

  Volg de Lening Top 10 op Twitter  Home
afm

Nieuws over lenen

Betrouwbare lening
voor lage rente

Betrouwbare lening voor lage rente

 

Hoewel de drie grote banken in Nederland de duurste leningen verstrekken blijkt dat toch ongeveer 80 procent van de consumenten hun lening of krediet bij deze drie banken afsluiten. De betrouwbaarheid van en vertrouwdheid met deze banken lijkt dus doorslaggevend in de keuze voor de kredietverstrekker.
De rente die de grootste kredietverstrekkers van Nederland (ING Rabobank en ABN Amro) rekenen voor het afsluiten van een lening ligt echter beduidend hoger dan de rente die consumenten moeten betalen bij de misschien wat minder bekende kredietverstrekkers. Zo betaal je voor een persoonlijke lening van 15.000 euro bij de ING ongeveer 550 euro per jaar meer dan wanneer je deze lening bij geldlenen.nl of Kredietconcurrent had afgesloten. Een ander mooi voorbeeld is dat je voor een doorlopend krediet van 10.000 euro bij de Rabobank jaarlijks ongeveer 360 euro meer aan rente moet betalen dan wanneer je dit doorlopend krediet bij Freo (een dochter van de Rabobank) had afgesloten.
Er komt de laatste tijd van verschillende kanten nog al wat kritiek op de hoge leenrente tarieven van de drie grootste kredietverstrekkers van Nederland. Hoewel de rente op de kapitaalmarkt de afgelopen jaren gedaald is hebben zij hun tarieven voor het afsluiten van een lening niet naar beneden bijgesteld. De hoop is natuurlijk dat ook de grote drie banken hun leningtarieven zullen laten dalen. Doordat veel consumenten uiteindelijk toch voor de betrouwbaarheid van hun huisbank kiezen en niet lijken te kiezen voor de laagste rente is de kans dat de grootste kredietverstrekkers van Nederland ook daadwerkelijk hun leningrente gaan verlagen helaas niet erg groot. Betrouwbaarheid lijkt bij lenen dus voor een lage rente te gaan.

19 maart 2014

Home    |    Bronnen   |    Contact    |    Disclaimer & Privacy    |    Nieuws    |    Over onsCopyright © 2016 Lening Top 10